Start In English Sidkarta e-post Jag heter Duckling's Yellow Bird Jag heter Duckling's JR Just In Case Om oss Kontakt Hundarna Valpar Galleri Länkar Här bor vi!


Sommarpromenad

Välkommen till Duckling's webbsida.
Efter att ha haft uppfödning av labrador retriever sedan 1974, har jag nu gått över till att föda upp FCI Jack Russell terrier registrerade i Svenska Kennelklubben. Den första kullen JRT föddes 2004.

Jag koncentrerar mig på att i liten skala avla på hundar med australiska blodslinjer med ursprung från Baylock, Malung och Otwaymist.
Min målsättning är nu som tidigare att föda upp friska och sunda hundar som följer rasstandarden och som är till glädje för sin ägare.

Tycker Du att sidan är svårnavigerad, finns en sidkarta här och den här knappen betyder att det finns en länk till en annan sida eller annan plats på sidan. Mycket nöje!Med stil och fart... labrador så klart!

1974 fick jag möjlighet att köpa min första egna hund. Valet föll på en labrador, rasen verkade ha allt det jag sökte efter hos en hund, med labradorens aldrig sinande vilja att vara till lags.
1976 föddes den första valpkullen och det gav mersmak. Valparna fick namn på bokstaven A. I den andra kullen 1977, föddes Duckling's Blackbird och hennes gener har levt vidare i alla mina labradorer.

Jag har aldrig varit någon stor producent av valpar och har aldrig haft tikar ute på foder, så när jag 1987 hade oturen att drabbas av prcd-PRA på Duckling's Jetbird, var det ett hårt slag.
Tack vare att Lotta Håkansson, Loving Will's Kennel, köpt en trevlig tik Duckling's Eaglet av mig och avlat på henne, kunde jag plocka upp mina gamla linjer och fortsätta där.
I dag kan man ta ett blodprov för gentest för prcd-PRA, forskningen gå framåt!
Mina labradorer har aldrig varit av den tyngre modellen och de har varit rätt självständiga i sitt arbetssätt.


Fyra generationer
Proud Kajsa Varg, Duckling's Oldbird,
Duckling's Jetbird, Duckling's Blackbird.

Delningen av labradoren i en "jakttyp" och en "utställningstyp" tyckte jag var tråkigt och jag var de sista åren inte varit speciellt aktiv på utställningar eller prov.

Jag har haft förtroendet att vara valphänvisare för Labrador Retrieverklubben i många år och arbetade i huvudstyrelsen mellan 1990-1995 som sekreterare och som avelsansvarig. Jag har tilldelats klubbens förtjänsttecken.Stor hund i litet format!

Hästar har alltid funnits med i bilden, jag har ridit sedan jag var liten. Och där det finns hästar har det alltid funnits Jack Russell terrier.
När jag 2001 köpte min första Jack Russell, hade jag inga planer på avel, men tack vare att rasen samma år godkändes som ras av FCI och SKK blev det möjligt.

Trots att rasen har engelskt ursprung har den utvecklats i Australien och jag har haft möjlighet att importera fyra australiska Jack Russellvalpar.
Tack till Mrs Lynette Brown på MacBraedly för MacBraedly Kid Galahad och MacBraedly Darkpassage och till Mrs Marnie Thornton och Mrs Janet Hamblin på Jarnee, för att jag fick ta Jarnee/JR Just Jillaroo och Jarnee/JR Just A Matilda till Sverige.

Australisk Jack Russell historia


Ridtur sommaren 1999.
Manymills Hokum, Granit och Christina.

En följsam labrador är ett trevligt sällskap på ridturen. Min sista häst Granit, ett svenskt halvblod, var 14 år när jag köpte honom 1996 och han blev 20 år.

Man lär sig mycket om rörelser, när man håller på med hästar. En välbyggd häst eller hund får goda rörelser.
Läs mer här om mina hästar.

Top
Uppdaterad 2013-06-08
© Christina Areskough | info@ducklings.se